BAL-vrouwen niet opgewassen tegen United uit Bemmel

 © Getty Images

Ook de tweede wedstrijd van het seizoen heeft een nederlaag opgeleverd voor BAL-vrouwen. In Bemmel werd verloren van United Basketbal.

Roel Heynen

Het debuut in de Women’s Basketball League vorige week smaakte naar meer voor de vrouwenploeg van BAL. Er werd weliswaar verloren van Binnenland, maar de sfeer was erg goed. Het eerste uitduel stond zaterdagavond in Bemmel op het programma. United Basketball, uitkomend in de competitie onder de naam Lekdetec.nl, was een maatje te groot. Halverwege was de marge zes punten: 27-21.

In het derde kwart leek de thuisploeg weg te lopen, maar kon BAL een tandje bijschakelen en het verschil bij het einde van dit kwart weer terugbrengen naar zes. In het vierde en laatste kwart was het verzet van BAL gebroken. Bemmel liep stap voor stap verder weg met 66-49 als eindresultaat. BAL speelt volgende week weer een uitduel, dan is Grasshoppers de opponent in Katwijk.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal