Zwak optreden BAL leidt tot verlies tegen Den Helder Suns

Revelinio Tholel scoort namens BAL. © Jos van Moorsel

De mannen van Basketbal Academie Limburg (BAL) verloren zaterdag hun eerste competitieduel na een 33-32 ruststand met 75-78 van Den Helder Suns. De Weertenaren waren meerdere malen niet bij machte een voorsprong vast te houden en gingen in de slotfase ten onder aan een opeenstapeling van fouten.

Paul Vek

BAL kreeg meteen een tegenvaller te verwerken omdat Neil Masnic tijdens de training een breukje in zijn hand opliep. De powerforward ontbrak daardoor en is minimaal vijf weken uitgeschakeld. Omdat ook Suns weinig overtuigend speelde was er van een goede wedstrijd geen sprake. Wel was het spannend tot de laatste seconde.

Tweemaal had de Limburgse ploeg een iets grotere marge (29-21 en 49-42) maar kreeg desondanks geen controle over de wedstrijd. Wel had BAL drie kwarten lang meestal een minimale voorsprong maar in het slotkwart zakten de Weertenaren steeds verder weg. Wel kreeg het nog een kans om met een driepunter een verlenging af te dwingen maar Marques Wilson verprutste de laatste aanval. Opvallend was dat bij Suns zowel Nino Gorissen als Dyon Halman ieder twintig punten scoorden. Dit duo speelde in het verleden bij BAL waar zaterdag Walker Miller met zestien punten het productiefst was. Revelinio Tholel had met twaalf punten en elf rebounds een double-double.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal