O21 teams: Fortuna Sittard ongeslagen koploper

Fortuna Sittard-stadion. © ANP

Het O21-team van VVV won overtuigend, net als Fortuna Sittard van MVV in divisie 4. De beloften van Roda JC gingen kansloos onderuit.

Jos Op ’t Eijnde

In divisie 2 ging Roda JC in de thuiswedstrijd tegen koploper FC Twente/ Heracles O21 kansloos met 0-3 onderuit. Alleen in de openingsfase was Roda JC via Joyce Nsingi tweemaal dicht bij een doelpunt. Daarna domineerden de bezoekers en liepen na een 0-1 ruststand, in de tweede helft uit naar 0-3.

VVV won overtuigend met 1-4 bij Go Ahead Eagles, na een prima tweede helft. Voor de pauze waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong, maar nog voor de pauze kwam VVV langszij door een treffer van Yahcuroo Roemer. In de tweede helft domineerde VVV en behaalde het team door doelpunten van Levi Smans, Joep Kluskens en Ertan Hajdaraj een verdiende 1-4 zege.

Derby

De Limburgse derby tussen Fortuna Sittard en MVV in divisie 4, leverde Fortuna Sittard een ruime 5-0 zege op in Sittard. Door deze overwinning is Fortuna Sittard met de volle winst uit vier wedstrijden koploper. Ondanks dat MVV aantrad met een aantal spelers uit de selectie van de hoofdmacht (Jimmy Vijgen, Dailon Rocha Livramento en Saul Penders), controleerde Fortuna Sittard de wedstrijd en gaf het weinig kansen weg. De ploeg creëerde zelf voldoende kansen die benut werden.

Voor de pauze scoorde Jonathan van de Pol en scoorde MVV een eigen doelpunt (Joury Goessens). Na rust zorgden opnieuw Jonathan van de Pol 3-0 en Namory Cisse met twee doelpunten voor de 5-0 eindstand.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal