Presidium doet aangifte lek, maar zegt nog niks over vertrek Arib

 © ANP / ANP

Het presidium van de Tweede Kamer doet maandag aangifte van het lek rond het onderzoek naar Khadija Arib.

Redactie

Dat meldt een woordvoerder. Ook komt er „uiterlijk maandag” een brief met meer uitleg over de toedracht van het onderzoek, zoals een groep Kamerleden had gevraagd. Het presidium zegt nog niks over het opstappen van Arib zelf.

„Het Presidium heeft gisterochtend besloten aangifte te doen vanwege het lekken van vertrouwelijke informatie”, laat een woordvoerder van Kamervoorzitter Vera Bergkamp zondag weten. Bergkamp zal de aangifte indienen. De voorzitter zelf heeft nog niet van zich laten horen sinds Arib haar vertrek uit de Kamer aankondigde.

Lees ook: Dat Khadija Arib ‘bitch’ werd genoemd, nam ze op de koop toe

Khadija Arib stapt op omdat ze boos is over de manier waarop de Tweede Kamer heeft besloten om een extern onderzoek in te stellen naar mogelijk wangedrag in haar tijd als Tweede Kamervoorzitter. Arib moest dat naar eigen zeggen vernemen van NRC, dat het nieuws als eerste naar buiten bracht op basis van bronnen. Het presidium had tot dat onderzoek besloten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal