Limax begint met eclatante zege in nieuw volleybalseizoen

 © Getty Images

Linne -

Numidia/VC Limax is goed begonnen aan het tweede jaar in de eredivisie.

Tim Cox

In sporthal De Roerparel in Sint Odiliënberg, dit seizoen de thuishaven van de volleyballers uit Linne, werd Taurus in drie sets naar huis geserveerd.

In een goedgevulde sporthal begon VC Limax goed aan de wedstrijd. Mede dankzij een sterk spelende Ryan Poole en Rob Bontje pakte de ploeg uit Linne een hoop punten in het eerste deel, waardoor Taurus beetje bij beetje op een grotere achterstand werd gezet. Nieuwkomer Jack Williams maakte de beslissende 25-19 en was ook in set twee belangrijk voor de ploeg van coach Guido Görtzen. Zonder al te veel moeite verdubbelde Limax de voorsprong: 25-15.

Met een bijna geheel gewijzigd team - alleen Rob Bontje bleef staan - begon Limax ook prima aan de derde set. Via twee punten van Job Vaassen maakte de equipe een snelle achterstand goed. Taurus kwam daarna weliswaar weer op voorsprong, maar dankzij de invallers (25-23) startte Limax met een eclatante 3-0 zege aan het nieuwe eredivisieseizoen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal