Beste tijden voor Limburgers bij Singelloop in Breda

Wijmenga in actie tijdens de ENCI Bergloop. © Harry Heuts

Breda -

Twee Limburgse atleten hebben zondagmiddag een persoonlijk record laten noteren bij de Singelloop in Breda. Zowel Jennifer Gulikers als Britt Ummels noteerde de snelste tijd uit hun loopbaan op de halve marathon.

redactie

Gulikers is bezig aan een imposante opmars en bekroonde haar optreden met een tijd van 1.13 uur rond, een verbetering van haar beste tijd met bijna anderhalve minuut en goed voor plek zeven. Ummels, normaliter een middellange afstandloopster maakte haar debuut op de lange afstand en deed dat met 1.16.31 niet onverdienstelijk. Daarmee werd Ummels elfde.

Bij de mannen meldde Pim Lambregts zich vlak van tevoren af. De loper uit Roermond had wat last van zijn achillespees en wilde met het oog op de halve marathon van Valencia geen risico nemen. Trainingsmaatje Roel Wijmenga stond wel aan de start. De man uit Elsloo is op de weg terug en werd vijftiende in 1.06.51 uur.

„Tevreden mee. Slechts een minuutje achter een groepje met sterke Nederlanders. Door de wind waren snelle tijden geen optie”, aldus Wijmenga die over drie weken samen met Lambregts in Valencia een aanval gaat doen op zijn persoonlijke record.