De huisdieren van Weert hebben een gezegend jaar voor de boeg

Franciscaan Gerard Heesterbeek zegende de huisdieren. © Jeroen Kuit

Weert -

Voor veel mensen is hun huisdier zo ongeveer het belangrijkste op aarde. Reden genoeg dus voor diverse baasjes uit Weert om hun hond zondag te laten zegenen.

Rob Dieleman

Het is geen toeval dat de inzegening plaatsvond net voor Dierendag op dinsdag. Op die dag kunnen huisdieren vaak rekenen op extra aandacht of een speciale traktatie van hun baasjes. Maar wellicht nog beter voor de dieren is een jaar lang met bovennatuurlijke bescherming rond kunnen rennen. Althans dat moeten de baasjes van de dieren hebben gedacht die zondag richting de Paterskerk in Weert trokken. Daar werden de huisdieren gezegend door franciscaan Gerard Heesterbeek.

Lees ook: Steeds drukker bij de dierenvoedselbanken: ‘We worden overspoeld met aanvragen’

Het inzegenen vond plaats op het grasveld bij het beeld van Sint Franciscus, naast de Paterskerk. Die plek is symbolisch, want de heilige Franciscus van Assisi is de hele reden dat Dierendag juist op 4 oktober plaatsvindt. Het is de feestdag van de heilige, die zich in zijn leven bovenmatig veel bekommerde om dieren. De honden snapten het zondag zelf misschien niet helemaal, maar er wacht ze een gezegend jaar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal