Roosterse sluit dubbel weekend met goed gevoel af

 © Getty Images

Roosteren -

De badmintonners van Roosterse BC hebben ook de tweede wedstrijd dit weekend met tevredenheid afgesloten. In eigen hal werd VELO op 4-4 gehouden.

Roel Heynen

Nadat zaterdagavond al een 6-2 overwinning werd geboekt op Smashing, waren de punten tegen het op papier hoger aangeslagen VELO er meer dan verwacht. De ploeg uit Wateringen kwam bijvoorbeeld met topspeler Nick Fransman naar Limburg. Die won zijn partij van Sander Prenen eenvoudig. Op dat moment had Roosterse al een voorsprong genomen door zowel de mannen- als vrouwendubbelspel te winnen.

Ook Xenia Koelmel won haar enkelspel. Nico Hermans lukte dat laatste niet. Hij verloor de single van Dion Rovers uit Reuver, ex-Roosterse en inmiddels een paar jaar in dienst van VELO. Bij de gemengd dubbelspelen werden de punten gelijk verdeeld. Patryk Szymoniak en Cisita Jansen wonnen voor Roosterse. Door dit zeer goede weekend staat Roosterse nu zevende, maar heeft het zicht op plek vijf die recht geeft op de kampioenspoule.

Lees ook: Roosterse BC wil gat naar top 5 dichten: ‘Dat is zeker realistisch, al is dat met alle wisselingen in alle teams ook moeilijk te voorspellen’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal