Westa pakt twee punten tegen landskampioen

 © Getty Images

Wessem -

De vrouwenploeg van Westa heeft zondag een 5-2 nederlaag geleden tegen VTV in Nieuwegein.

Roel Heynen

Mascha Kovtoun, de Belgische aanwinst van Westa, bracht meteen in de eerste partij Westa op voorsprong. Zij versloeg Tanja Helle redelijk eenvoudig met 3-0. Daarna duurde het even voordat Westa weer een punt bij mocht schrijven op het scorebord. Kim Hergelink verloor haar beide enkelspelen en ook Anouk van den Boom wist haar eerste niet te winnen. Kovtoun was in vorm en won ook haar tweede single.

Van den Boom in het enkelspel en Hergelink en Kovtoun in de dubbel konden daarna geen derde punt binnenslaan in het duel tegen de regerend landskampioen. Westa is met deze twee punten erbij na drie duels de nummer vijf in de competitie. Met de twee wedstrijden tegen de directe concurrentie nog voor de boeg.

Lees ook: Westa wil opnieuw met jonge talenten naar de top: ‘We gaan geen kampioen worden, maar we willen echt strijden om plek vier’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal