Pérez krijgt tijdstraf, maar behoudt overwinning in GP Singapore

Sergio Pérez. © ANP / EPA

Singapore -

Sergio Pérez heeft een tijdstraf van 5 seconden gekregen voor zijn overtreding van het sportreglement in de Formule 1. De Mexicaanse coureur van Red Bull behoudt daarmee zijn zege in de Grote Prijs van Singapore.

RedactieBron: ANP

De wedstrijdjury legde Pérez de straf op omdat hij zich tijdens een neutrale fase in de wedstrijd niet had gehouden aan de afstand die de leider in de race moet hebben tot de safetycar. Hij bleef niet binnen de voorgeschreven lengte van tien auto’s.

Twee keer

De Mexicaan overtrad de regel twee keer. Hij verweerde zich door te zeggen dat de omstandigheden op het circuit lastig waren: de baan was nat, zijn banden koud en daarom was het moeilijk de vereiste afstand tot de safetycar te houden. De straf heeft geen gevolgen voor de einduitslag van de race op het stratencircuit van Marina Bay. Pérez kwam met ruim 7 seconden voorsprong op Charles Leclerc van Ferrari langs de finishvlag. Hij houdt door de 5 seconden aftrek nog ruim 2 seconden over.

Gecontroleerd

Pérez betitelde de race als zijn beste ooit. „Ik heb de race gecontroleerd, terwijl het heel moeilijk was de banden op te warmen. De laatste ronden waren zo intens. In de auto voelde ik het niet, maar toen ik eruit stapte wel. Ik heb echt alles gegeven voor deze overwinning.”

Lees ook: Ook Verstappen kan fouten maken, Limburger moet titelprolongatie nog even uitstellen

Leiding

Teambaas Christian Horner van Red Bull noemde de zege van Pérez van „wereldklasse”. „Dit was zonder twijfel de beste race uit zijn carrière. Ik ben supertrots op hem”, zei de Brit tegen Sky Sports. „In deze lastige omstandigheden zo goed te starten en de leiding te nemen in de race, heel goed te letten op de slijtage van de banden en volledig in controle te zijn bij het komen en gaan van de safetycars; dat is van wereldklasse.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal