Danny de Munk vraagt om openbaar verhoor vermeend slachtoffer

 © ANP/HH

Danny de Munk wil de vrouw die hem beschuldigt van verkrachting in het openbaar horen. De zanger heeft daarover een verzoek ingediend bij de rechter.

Redactie

Dat bevestigt zijn advocaat Royce de Vries aan ANP. De rechter behandelt het verzoek van De Munk op 20 oktober tijdens een zitting in de rechtbank van Amsterdam.

In juni werd bekend dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. De vrouw zei dat eerder gedane meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag van De Munk in de periode dat hij in de musical speelde voor haar de aanleiding waren nu naar de politie te stappen.

Tegenaangifte

Danny de Munk ontkent de beschuldigingen ten stelligste. De acteur gaf wel toe dat er sprake is geweest van ‘een vrijpartij in een herentoilet voorafgaand aan een voorstelling’. „Dat betekent dat er gezoend is”, aldus De Munk in gesprek met RTL Boulevard destijds. Ook erkende hij dat hij met de bewuste vrouw heeft afgesproken in zijn vakantiehuis, waar de twee elkaar in een gesprek hebben ‘opgehitst’.

Volgens de acteur werd dat gesprek verbroken door een hard elektronisch geluid. „Ik kijk naar de tafel en daar liggen de telefoons”, verklaarde hij. De Munk beweert dat de vrouw een opname maakte met haar telefoon. „Ik heb haar de huid vol gescholden. Vervolgens mijn huisje uitgestuurd en dringend verzocht alles te verwijderen.”

Lees ook: Aanklacht tegen Danny de Munk wegens verkrachting

Danny de Munk spreekt van valse aangifte en deed daarom een tegenaangifte.

Grensoverschrijdend gedrag

De zanger kwam in april van dit jaar al in het nieuws vanwege een gedetailleerde melding van seksueel grensoverschrijdend gedrag, een beschuldiging die destijds breed werd uitgemeten in de zogenoemde juice-channels.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal