MC Vors viert vijftigjarig bestaan met motortocht en feestmiddag/avond

Bestuur M.C. Vors , van links naar rechts: Cees Remmers, John Vousten, Jan Muysers, Carl Corbey, Dorathé Poels en Rob Vermeulen (voorzitter Nick Clabbers ontbreekt op de foto).  

Broekhuizenvorst
Silke van Deelen

MC Vors viert op zaterdag 8 oktober het vijftigjarig bestaan bij Cafe Zaal Cafetaria ’t Dörp.

MC Vors is opgericht op 1 maart 1971 bij het plaatselijke café in Broekhuizenvorst, wat tegenwoordig Cafe Zaal Cafetaria ’t Dörp is, tevens het clublokaal van de motorclub. In 1971 telde de club acht personen, tegenwoordig zijn dit er ruim vijftig. De jongste is 26 jaar en de senior van het stel is Lambert van ’t Groenewolt, tevens medeoprichter in 1971. De naam MC Vors staat voor Motor Club Broekhuizenvorst, door dorpelingen ook wel ‘Vors’ genoemd.

Toerritten maken, naar motortreffens gaan en vooral samen veel lol maken zijn de belangrijkste activiteiten bij MC Vors. Zelf organiseert de club ook elk jaar een eigen motortreffen in april op de crossbaan in Lottum, welke door motorvrienden uit binnen- en buitenland wordt bezocht. Op tweede kerstdag verzorgd MC Vors al meer dan veertig jaar een kerstwandeling met soep en glühwein in Broekhuizenvorst en omstreken. Ook tijdens de MA Run (opgericht door oud MC Vors lid Harry Bastings) zijn er sinds de start in 1987 jaarlijks diverse leden van de partij.

Op zaterdag 8 oktober is er een korte motortocht uitgezet van 80 kilometer waaraan iedereen kan deelnemen. Op de pauzeplaats is er koffie en soep. Vertrek tussen 11.00 en 11.30, start- en eindpunt is Cafe Zaal Cafetaria ’t Dörp. Vanaf 16.00 is daar een doorlopende presentatie van vijftig jaar MC Vors te zien. Terug in de tijd met videobeelden, fotomateriaal, verzamelde items, trofeeën en een kleine selectie van motoren van enkele leden. Vanaf 19.00 staat buiten de M.C. Vors BBQ aan en om 20.30 uur start de live muziek.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal