Week van de Scheidsrechter: ‘Zonder scheids, geen wedstrijd!’

 © ING Image

Maastricht -

De Week van de Scheidsrechter is zaterdag 1 oktober begonnen en duurt tot en met zondag 9 oktober.

In deze periode wordt er onder meer door de Nederlandse voetbalbond speciaal aandacht besteed aan de (assistent-)scheidsrechters op het veld en in de zaal. Het motto luidt: ‘Zonder scheids, geen wedstrijd!’

De ‘Week van de Scheidsrechter’ is een sportbreed initiatief waarbij het uitspreken van waardering voor de arbiter centraal staat. De KNVB en ARAG roepen verenigingen, voetballers en voetballiefhebbers dan ook op om mee te doen en alle (assistent-)scheidsrechters te bedanken.

Waardering uitspreken kan op verschillende manieren. Denk aan een applaus samen met de tegenstander voorafgaand aan de wedstrijd, stuur als vereniging een kaartje naar het huisadres van alle verenigingsscheidsrechters of leg een presentje klaar in de kleedkamer.

De verenigingen en voetballers worden opgeroepen om hun waardering uit te spreken richting de (assistent)scheidsrechters via de hashtag scheidsbedankt. Op Instagram en Twitter zijn veel initiatieven te vinden. Degene(n) met het leukste of mooiste initiatief dat gedeeld wordt via #scheidsbedankt krijgt of krijgen vijftien vrijkaarten voor een duel van het Nederlands elftal.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal