Sherona Wong (14) weer terecht

Sherona Wong. © Facebook

De 14-jarige Sherona Wong is weer terecht. Ze was vorige week maandag weggelopen uit jeugdzorginstelling Via Jeugd in Cadier en Keer, waarna de politie een opsporingsbericht liet uitgaan.

onze verslaggever

Via Facebook maakte haar familie bekend dat Sherona gevonden is. Volgens haar vader zou ze weer terug zijn bij Via Jeugd in Cadier en Keer.

Weglopen komt vaak voor in de gesloten jeugdzorg. Zo werden in de eerste helft van dit jaar 160 tijdelijke vermissingen geregistreerd bij Via Jeugd, dat ook bekend staat als Het Keerpunt. Het merendeel van de jongeren loopt kortstondig weg.

LEES OOK: Veertienjarige Sherona Wong vermist uit Cadier en Keer, politie vraagt hulp van publiek

In een groot deel van deze gevallen laat de politie geen opsporingsbericht uitgaan. Als dat wél het geval is, wordt de verdwijning als urgent beschouwd. Meisjes blijken een kwetsbare prooi te zijn voor mensenhandelaren die hen in de prostitutie laten werken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal