Fotoboek ‘Staatsmijn Maurits, ruim 40 jaar steenkolenmijnbouw in Geleen’ krijgt vervolg

 © Archief De Limburger

Geleen -

Er komt een vervolg op het fotoboek ‘Staatsmijn Maurits, ruim 40 jaar steenkolenmijnbouw in Geleen’. In deel 2, ‘Staatsmijn Maurits in beeld, een visuele reis door de tijd’, staan foto’s en verhalen die afvielen in het eerste deel dat dit voorjaar verscheen.

de redactie

„Tijdens de voorbereidingen en uitgave van het eerste deel De Staatsmijn Maurits, ruim 40 jaar steenkolenmijnbouw in Geleen, werd al snel duidelijk dat niet alle verzamelde informatie en vooral foto’s konden worden opgenomen. Met pijn in het hart heeft de auteur, Harry Strijkers, artikelen moeten weglaten vanwege de te grote overschrijding van het afgesproken aantal bladzijden. Ook het feit dat met name een groot aantal verzamelde foto’s niet werd gepubliceerd deed pijn”, laat heemkundevereniging Geleen weten.

Lees ook: Staatsmijn Maurits: ruim veertig jaar steenkolenmijnbouw in Geleen belicht in boekvorm

Het nieuwe boek verschijnt naar verwachting op 10 december en omvat 128 pagina’s met veel foto’s, waarvan de meeste niet eerder gepubliceerd zijn. De uitgave heeft ook nu weer een harde gelamineerde omslag en vormt daardoor ook een eenheid met het eerder verschenen boek. Tot 10 november bedraagt de intekenprijs van het boek 17,95 euro. Daarna bedraagt de winkelprijs 19,95 euro.

Intekenen kan via www.heemkunde-geleen.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal