Aanmelden voor twintigste Curver reünie op zaterdag 22 oktober

 © Archief Curver Brunssum.

Brunssum -

Speciaal voor oud-medewerkers van Curver Brunssum vindt in de bovenzaal van gemeenschapshuis Concordia op zaterdag 22 oktober een reünie plaats.

redactie

Curverianen kunnen zich voor deze inmiddels twintigste editie aanmelden door het sturen van een berichtje naar ajatoussaint@home.nl of via tel. 045-5352322.

Kunststof

In het voorjaar van 1949 startten de zwagers Pierre Curtius en Ad Verschuren in Tilburg een fabriekje voor de vervaardiging van glazen buisverpakkingen voor de cosmetische en farmaceutische industrie.

Tot de producten die er werden gemaakt, behoorden ook buisjes voor aspirinetabletten, die werden afgesloten met een kurk. Na de oorlog was kurk schaars en als vervanger werd in 1952 gekozen voor dopjes uit kunststof. Met de start van de productie hiervan twee jaar later in de nieuwe fabriek in Rijen, begon de kunststofhistorie van Curver.

DSM

Na de sluiting van de mijnen, werden bedrijven gestimuleerd om zich in Zuid-Limburg te vestigen. Begin 1966 besloot de Staatsmijnen – nu DSM – voor 40 procent deel te nemen in het aandelenkapitaal van Curver N.V. Zo kwam de fabriek op industrieterrein Bouwberg te Brunssum terecht. Op 1 mei 1966 werd het startsein voor de bouw gegeven en op 2 januari 1967 startte de productie in Brunssum.

Sluiting

Eind jaren negentig past Curver niet meer in de strategie van moederbedrijf DSM. In 1998 gaat Curver over naar het Amerikaanse Rubbermaid en eind 1999 wordt besloten de Curver vestiging in Brunssum te sluiten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal