Bloeddonoren in Roermond en Venlo hoeven niet meer lang te wachten

 © Henriette Guest

Roermond/Venlo -

Bloeddonoren kunnen vanaf maandag 3 oktober bij Sanquin Bloedbank in Roermond en Venlo op afspraak bloed komen geven.

Via het ‘MijnOproep’ systeem laten donoren weten dat ze de bloedbank gaan bezoeken voor hun donatie en wordt er een stoel voor hen gereserveerd. Hierdoor weten donoren dat ze niet in een lange rij hoeven te staan.

Sanquin roept voortdurend donoren op om te komen doneren. De oproepen hiervoor worden afgestemd op de bloedgroepen die de ziekenhuizen nodig hebben. Als een donor een oproep kreeg, had deze persoon eerder twee weken de tijd om binnen te komen lopen, bijvoorbeeld bij de vestigingen in Roermond en Venlo.

Beperkingen

,,Die manier van oproepen kent zijn beperkingen. Want onze donoren komen vrijwillig langs, en willen dan ook graag dat dat soepel gaat. Maar op sommige momenten is het erg druk. Dan kan het gebeuren dat ze lang moeten wachten. Voor hen frustrerend, en het geeft bovendien veel drukte op de locatie”, aldus teamleider Emmy Kisters.

Tijdslot

Met het nieuwe systeem kiezen donoren die een oproep krijgen een tijdslot van een half uur waarin ze binnen kunnen komen. Hierdoor weet Sanquin hoeveel er verwacht worden, zodat er voldoende stoelen beschikbaar zijn. Mensen zijn daardoor ook sneller klaar met hun donatie. Ervaringen met het systeem op andere vestigingen zijn positief.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal