In MUMC krijgen ouders digitale rondleiding op kraamafdeling

 © MUMC+

Maastricht -

Het Maastrichtse MUMC is maandag gestart met digitale rondleidingen over zwangerschap en bevalling.

Redactie

De rondleidingen zijn gemaakt door verloskundigen en kraamverzorgenden in de regio Maastricht-Heuvelland. Ook vruchtbaarheid en de kraamperiode komen aan bod.

Hierdoor kunnen ouders met een kinderwens en ouders die een kind verwachten op elk moment informatie krijgen over wat hen te wachten staat, aldus het academisch ziekenhuis.

Tot de uitbraak van corona ontving het ziekenhuis maandelijks zo’n 100 aanstaande ouders die onder andere de verloskamers en de afdeling neonatologie kwamen bekijken. Verloskundigen, kraamverzorgenden en het MUMC+ werkten aan een interactief alternatief, via voorlichting met beelden die 360 graden kunnen draaien.

De interactieve beelden geven indrukken de vruchtbaarheids- en geboortezorg in de regio; van het eerste contact met de verloskundige tot de afdeling neonatologie, van een vruchtbaarheidsbehandeling tot een keizersnede. Ook thuisbevalling wordt behandeld. „Ouders worden spelenderwijs uitgedaagd via plusjes en lampjes de informatie te vinden die ze zoeken.”

De virtuele tour over de kraamafdeling is hier te bekijken

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal