Snackpoint van 4 naar 92 zaken

 © Getty Images

Snackpoint viert eindelijk zilveren jubileum, Maastricht is een Italiaan armer én rijker, personeelswijzigingen bij Heineken Limburg en meer in de horecanieuwtjes van deze week.

Redactie Ondernemen in Limburg

Snackpoint van 4 naar 92 zakenTwee jaar achter elkaar werd het zilveren jubileumfeest van Snackpoint uitgesteld wegens corona. Afgelopen maand werd het jubileum dan toch gevierd. Oprichter Roger Gielen memoreerde de start van Snackpoint, met vier zaken in Zuid-Limburg. Inmiddels telt Snackpoint 92 zaken verspreid door heel Nederland en België. Gielen refereerde ook aan het huidige energieprobleem. “We zullen moeten accepteren dat een frikandel van € 1,90 naar € 2,50 gaat. We moeten samen overleven.”

Italiaan failliet, Italiaan geopendIn Maastricht is het faillissement uitgesproken van het Italiaanse restaurant Gastrobar Puro aan de Lage Kanaaldijk. Het restaurant was sinds 2018 open, maar al enige tijd dicht. Tegelijkertijd opende afgelopen week een nieuw Italiaans restaurant zijn deuren. Op de Markt in Maastricht zijn Tim de Rouw en Manon Wintraecken de eigenaren van Bar Trattoria Stappato. De transactie kwam tot stand via Horeca Advies Zuid.

HuiskamerrestaurantsHuiskamerrestaurants worden, na de coronabeperkingen, weer populair. Dit mede doordat ze door een echtpaar kunnen worden gerund. Mark Krux, bekend van zijn mobiele restaurants heeft zijn woonkamer omgebouwd tot klein restaurant voor maximaal 16 personen.

Marco Meertens naar Stadsbrouwerij MaastrichtHet assortiment bieren van de Stadsbrouwerij Maastricht groeit snel en wordt geschonken in steeds meer horecazaken. Marco Meertens is sinds mei accountmanager voor de brouwerij in Zuid-en Midden-Limburg. “We zoeken trouwens nog een collega voor Noord-Limburg en daarboven.” De bieren worden inmiddels uitgeleverd door onder andere Koekkelkoren, Bessems Dranken, Bidfood, Hanos en Hansen Dranken.

Andy CroonenbergBij HorecaHuis Limburg versterkt Andy Croonenberg het team als partner van Leon Keppels en Coen Defesche. Andy, ook de helft van zangduo Andy & Roy, houdt zich net als zijn collega’s, bezig met advisering en verkoop van horecapanden.

Personeelswijzigingen bij Heineken LimburgJibbe von Berg is de nieuwe accountmanager voor Heineken Brouwerijen in de Westelijke Mijnstreek. Werner Colaris neemt nu Parkstad Limburg voor zijn rekening. Vasco Schmitz wordt toegevoegd als extra vertegenwoordiger voor Noord-Limburg en Eindhoven.

Restaurant OasisNa 31 jaar hebben Gunther en Pia Keulen afgelopen weekend afscheid genomen van hun restaurant en kookstudio Oasis in Oirsbeek. Gunther zet wel de populaire kookstudio voort en gaat kookworkshops geven op locatie. De chef is vermaard om zijn rijke, ambachtelijke sauzen. Gunther en Pia verzorgen in de toekomst verder de catering en evenementen bij Thiessen Wijnkopers in Maastricht.

GangmakersOnder de noemer “Gangmakers” is een nieuw samenwerkingsverband opgericht van Limburgse ondernemers in (horeca)projectinrichting. Leden zijn WorkWearHouse (bedrijfskleding), Koenen en Co, Place Add, Mega (audio), Maastricht Porselein Winkel, Wine it Up, Admirror, Frans Veugen (bedrijfshygiëne), Roltex, Wihofecta, Wicoma (non-food), Plabos, Gip (horeca interieurs) en Print.

De horecanieuwtjes worden verzorgd door Gastvrij Magazine.