Definitief einde voor vijf Limburgse bloemenshops

Voor vijf van de zes winkels van Bloemenshop Het Station in Limburg komt er geen doorstart. De winkels op de NS-stations van Venlo, Weert, Roermond, Echt en Sittard blijven definitief gesloten. Alleen de shop op het station van Susteren maakt een doorstart. De winkels, met 26 medewerkers en 57 uitzendkrachten gingen op 31 mei failliet.

Redactie Ondernemen in Limburg

De bloemenzaken moesten het vooral hebben van reizigers in het openbaar vervoer. Toen de coronacrisis uitbrak en er veel minder werd gereisd kreeg moederbedrijf Anguflor in Heiloo de genadeklap. De crisis in combinatie met hoge brandstofprijzen leidden uiteindelijk tot het faillissement. De vestigingen op de stations leden al vijf jaar op rij verlies. Voor de medewerkers is ontslag aangevraagd.

Curator mr. S. Coelingh Bennink laat weten dat er geprobeerd is om overnamekandidaten te vinden voor de winkels, “maar dat is helaas alleen gelukt voor de bloemenshop in Susteren. Daar is een kandidaat gevonden. Behalve de vestigingen in Limburg was er ook nog een bloemenshop in Helmond. Ook die zaak blijft dicht.