Gemeente Maasgouw start met het maaien van de gemeentelijke bermen

 © Gemeente Maasgouw

Maasbracht
Silke van Deelen

De gemeente Maasgouw start deze week met de laatste maaironde van dit jaar, waarbij er verschillende maaiwerkzaamheden aan de bermen plaatsvinden in alle kernen van Maasgouw.

Zo worden vlakke bermen (tot aan eventuele taluds of watergangen) gemaaid en geruimd. Verder worden wadi’s gemaaid en geruimd. En ook krijgen alle ecologisch beheerde bermen en percelen een maaibeurt. De maaiwerkzaamheden duren tot en met begin november.

In Maasgouw worden de bermen ecologisch beheerd om meer verschillende bloemen en planten en daardoor ook meer insecten en vlinders in de berm te krijgen. Er wordt zo min mogelijk gemaaid. Waar het kan, blijven bij elke maaibeurt stukken gras staan. Zo blijft er steeds voedsel en schuilgelegenheid voor bijen, vlinders en andere insecten. Dit is goed voor de biodiversiteit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal