Harmonieën Lottum en Grubbenvorst concerteren voor het eerst samen

 © ING Image

Lottum / Grubbenvorst
Silke van Deelen

Koninklijke Harmonie Lottum en Harmonie St. Joseph Grubbenvorst geven zaterdagavond 8 oktober samen een dubbelconcert in MFC ’t Haeren in Grubbenvorst. Beide harmonieën zullen ook voor het eerst in hun geschiedenis samen muziekstukken uitvoeren.

De harmonieën van de buurdorpen hebben elk een aantrekkelijk programma voor jong en oud voorbereid, met zowel populaire en lichte muziek als symfonische werken. Koninklijke Harmonie Lottum speelt onder leiding van dirigent Sjaak Jenniskens; Harmonie St. Joseph Grubbenvorst speelt onder leiding van dirigent Wout Claessens.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Lottumse harmonie (opgericht 1851) en de Grubbenvorster harmonie (opgericht 1902) dat beide harmonieën samen enkele muziekstukken ten gehore zullen brengen. Hiervoor repeteren ze ook gezamenlijk, op dinsdagavond in ’t Haeren in Grubbenvorst en op woensdagavond in De Smetenhof in Lottum. Het samen muziek maken is een nieuwe stap in een reeds ingezette samenwerking tussen beide harmonieën. Waar mogelijk wisselen ze al muzikanten uit om elkaar te ondersteunen.

Het dubbelconcert in MFC ’t Haeren op zaterdag 8 oktober begint om 20.00 uur en duurt tot circa 21.30 uur. De toegang is gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal