‘Lichaam dat 23 jaar geleden werd gevonden in Amerika, blijkt van Nederlandse toerist’

Het stoffelijk overschot werd gevonden in een beekje achter deze straat in Manassas, op zo’n drie kwartier rijden van Washington. © Google Streetview

Een lichaam dat in 1999 in de Amerikaanse staat Virginia werd gevonden, blijkt van een Nederlandse man. Na onderzoek en identificatie is duidelijk geworden dat het gaat om een destijds 62-jarige Nederlandse toerist, die op bezoek was in de VS.

Marcel VinkBron: Telegraaf

Dat meldt het Amerikaanse medium WRIC op basis van informatie van de politie van Prince William County. Het stoffelijk overschot werd op 28 september 1999 gevonden in een beekje achter Mace Street 8325, in Manassas, op zo’n drie kwartier rijden van Washington. Het lichaam kon destijds niet worden geïdentificeerd. Een compositietekening, die werd gemaakt van het gezicht van het slachtoffer, heeft er uiteindelijk toe geleid dat kon worden vastgesteld dat het om de vermiste Nederlander ging. Hij was een Nederlandse toerist die op 17 september dat jaar de Verenigde Staten was binnengekomen in Atlanta, Georgia. Het is onduidelijk hoe hij op de plek nabij Manassas terechtkwam.

‘Stomptrauma’

Uit een autopsie kwam naar voren dat het slachtoffer is gestorven aan een zogeheten ‘stomptrauma’, veroorzaakt door een harde klap tegen het hoofd. De politie van Prince William County behandelt de zaak inmiddels als een coldcase-moordonderzoek en is op zoek naar meer informatie die betrekking heeft op de dood van de man.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangegeven een en ander uit te zoeken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal