Sint Servaasbrug in Maastricht functioneert weer normaal

21 en 22 september werden de gerepareerde ‘aanbruggen’ teruggeplaats. © Johannes Timmermans

Maastricht -

Na diverse controles op maandag 3 oktober staat de Sint Servaasbrug in Maastricht nu in de normale ‘laagstand’ en functioneert weer zoals het hoort.

Redactie

Dat meldt Rijkswaterstaat. De brug stond de afgelopen maanden continu in de ‘hoogstand’, zodat scheepvaart door kon varen en de looppaden van het beweegbare deel van de brug intussen konden worden gerepareerd. Deze werkzaamheden zitten erop. Afgelopen vrijdag werden de tijdelijke trap en hellingbaan al verwijderd.

Asfalt

De gemeente gaat de verlichting op de brug nog inspecteren. Rijkswaterstaat verwacht dat dit beperkte hinder met zich meebrengt. Deze instantie vervangt het asfalt op de brug naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar. Deze werkzaamheden konden niet tegelijk of direct aansluitend aan de huidige werkzaamheden gepland worden. Als er meer duidelijkheid is over de datum maakt Rijkswaterstaat dit bekend, zo belooft ze.

Lees ook: Sint Servaasbrug heeft zijn looppaden terug; brug kan vanaf begin oktober weer gewoon worden gebruikt

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal