Aanmelden voor Sport na school in de gemeente Weert kan weer

 © Punt Welzijn

Weert
Silke van Deelen

In de week van 31 oktober start er weer Sport na school voor kinderen uit groep 1 tot en met 8 in de gemeente Weert. Er worden verschillende naschoolse activiteiten georganiseerd, zowel vanuit Punt Welzijn zelf als vanuit de sportverenigingen samen met Punt Welzijn.

Verspreid over de gemeente Weert vinden er in sporthallen en speelzalen diverse naschoolse sportactiviteiten plaats. Deze zijn bedoeld voor kinderen uit groep 1 tot en met 2 en groep 3 tot en met 6. Bij de groepen 1 en 2 is het doel van Sport na school om de kinderen motorisch en sociaal emotioneel sterker te maken en ze te laten zien hoe leuk bewegen is. Bij de groepen 3 tot en met 6 is het doel om de kinderen op een speelse en leerzame manier kennis te laten maken met tien verschillende sporten en te laten zien hoe leuk deze sporten zijn. Natuurlijk is er ook ruimte voor vrije lessen.

Sportverenigingen

Vanuit de sportverenigingen worden - in samenwerking met Punt Welzijn - diverse sporten aangeboden. Het gaat om Hockey na school, Handbal na school, Basketbal na school, Zwemmen na school en Atletiek na school. Alle kinderen uit groep 3 tot en met 6 kunnen op een speelse en leerzame manier de basisvaardigheden van deze sporten leren. Kinderen uit groep 1 en 2 kunnen alleen deelnemen aan Hockey na school. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen alleen deelnemen aan Zwemmen na school.

Aanmelden voor Sport na school kan via www.puntwelzijn.nl/sportnaschool.