Voorbereiding dijkversterking Nieuw Bergen van start

 © ING Image.

Bergen -

Waterschap Limburg begint in week van maandag 10 oktober met de voorbereiding voor de dijkversterking in Nieuw Bergen.

Die voorbereiding bestaat met name uit boringen waar de leidingen voor elektriciteit, water, telefoon en wellicht ook gas komen te liggen.

De eerste werkzaamheden worden uitgevoerd in het gebied Kerkstraat, Daem van Kekenstraat, Lindenlaan en de Rijksweg. Een aannemer van de leidingbeheerders (Enexis, WML, Ziggo en KPN) voert de werkzaamheden uit. De direct betrokkenen ontvangen voordat de werkzaamheden beginnen een brief met informatie.

In de week van 17 oktober start de aannemer met de volgende gestuurde boringen:

- tussen Kerkstraat en Daem van Kekenstraat;

- tussen Kerkstraat en Lindenlaan;

- onder de Rijksweg door.

Het realiseren van de boringen duurt ongeveer één week. Aansluitend gaan de leidingbeheerders de nieuwe leidingen aanleggen In dit gebied zijn de waterleidingen van WML toe aan vervanging. Tijdens de bovenstaande werkzaamheden worden daarom ook de waterleidingen vervangen.

Planning en gevolgen

De werkzaamheden duren tot eind 2022. Het is mogelijk dat tijdens de werkzaamheden voor korte tijd de nutsvoorzieningen worden onderbroken. Bewoners worden dan tijdig geïnformeerd.

Tijdens de gestuurde boringen en ook bij het vervangen van de waterleidingen treedt verkeershinder op. Tijdelijke verkeersmaatregelen voor gemotoriseerd verkeer worden met borden aangegeven. Aan fietsers en voetgangers wordt altijd doorgang verleend.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal