Excursie Groote Heide in Venlo

 © Henk Heijligers.

Venlo -

Het Limburgs Landschap verzorgt woensdag 12 oktober van 13.30 uur tot 15.30 uur een herfstwandeling op de Groote Heide in Venlo

De start is bij Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg in Venlo. De herfstperiode is de tijd van kleur in de natuur. Dat is zeker van toepassing in het natuurgebied de Groote Heide. De grote verscheidenheid aan bomen en struiken maakt de wandeling erg interessant. De lage stand van de zon geeft de lichtinval door de boomkruinen een bijzonder effect. De temperatuur wordt geleidelijk lager waardoor het verkleuren van bladeren een sfeervol plaatje oplevert.

Paddenstoelen

De herfst is ook de tijd van paddenstoelen. Onderweg zullen de wandelaars diverse mooie soorten tegenkomen zoals het elfenbankje, vliegenzwam en eekhoorntjesbrood. Met een spiegeltje kan een kijkje onder de hoed genomen worden om zo meer te weten te komen over de paddenstoel. Ook vertellen de gidsen wat er allemaal onder de grond zit bij een paddenstoel. Kortom, een bijzondere herfstwandeling die leuk is voor jong en oud!

Voor de excursies geldt een verplichte aanmelding. Deelname is gratis. Goed schoeisel wordt aanbevolen. Aanmelden is verplicht voor deze excursie via www.limburgs-landschap.nl/kalender.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal