Verschillende activiteiten in kader van thema ‘Geluk’ in bibliotheken Reuver, Baarlo en Kessel

 © ING Image.

Reuver/Kessel -

In het kader van het jaarthema ‘Geluk’ houdt de Bibliotheek Maas en Peel in de maand oktober verschillende activiteiten. Hieronder een overzicht.

Dinsdag 11 oktober 19.00 uur bibliotheek Baarlo: Workshop ‘Ik heb een te druk leven’

Iedereen ervaart wel eens drukte. Bijzondere situaties in iemand leven kunnen tot stress leiden. Denk aan werkdruk, mantelzorg of je financiële situatie. Maar als iemand het continue (te) druk heeft kan dat diens leven beïnvloeden. In samenwerking met Vorkmeer organiseert de Bibliotheek Maas en Peel de workshop ‘Bordje vol voor iedereen met een (te) druk leven’. In deze workshop leren deelnemers weer balans in hun leven aan te brengen en meer rust te creëren.

Donderdag 13 oktober 19.30 uur bibliotheek Kessel: Lezing ‘Digitaal geld, wat kan ik ermee?’

Frits Gubbels neemt deelnemers mee in de wereld van digitaal geld, Blockchain, Bitcoin en crypto. Iedereen kent succesverhalen, maar ook zware teleurstellingen uit de wereld van het snelle geld. Typerend is dat ook iedereen er een eigen mening over gevormd heeft. Na een korte introductie over de geschiedenis van geld wordt in deze lezing de introductie en ontwikkelingen van het digitale geld besproken. De lezing heeft als doel het begrip digitaal geld inzichtelijk en toepasbaar te maken voor een bredere groep mensen.

Donderdag 13 oktober 19.30 uur bibliotheek Reuver: Interactieve lezing over rouw: ‘Kun je geluk verliezen?’

Lonneke Emans, psychosociaal begeleidster op het gebied van rouw, verlies en trauma, gaat in op het thema ‘Kun je geluk verliezen?’. Ook legt zij uit hoe je het verlies van iets of iemand, bijvoorbeeld een baan of een dierbare, stap voor stap kunt integreren in het eigen leven.

Wil je graag aanwezig zijn bij deze activiteiten? Aanmelden kan via de website www.debibliotheekmaasenpeel.nl/activiteiten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal