Moskou waarschuwt voor directe confrontatie tussen VS en Rusland

Het logo van de Navo in Kiev. © ANP / ASSOCIATED PRESS

De Russische regering heeft gewaarschuwd dat de massale wapenleveranties en het verstrekken van inlichtingen door vooral de Verenigde Staten aan Oekraïne het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO naderbij brengt.

Redactie

Dit beklemtoonde de Russische gezant Konstantin Vorontsov van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken op een vergadering van de VN in New York.

De VS leveren niet alleen wapens aan Oekraïne, maar geven volgens Vorontsov ook belangrijke inlichtingen die de strijd bloediger en langer maken. De Amerikaanse regering heeft volgens de Russische lezing direct partijen ingeschakeld die deelnemen aan de oorlog.

Dinsdag nog stelde de Amerikaanse regering nog eens 625 miljoen dollar extra beschikbaar aan de Oekraïense strijdkrachten. De bedragen die in Oekraïne worden gepompt zijn zelfs voor Amerikaanse waarnemers „historisch.”

Lees ook: LIVE | Oekraïners rukken op ten noordoosten van Cherson

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal