Agractie: ‘kleinschalige boerenactie’ na persconferentie Remkes

 © De Telegraaf

Boeren houden woensdag na de persconferentie van stikstofbemiddelaar Johan Remkes een „kleinschalige boerenactie” bij Nieuwspoort, maakte actiegroep Agractie bekend.

Redactie

De protestactie vindt plaats tussen 14.00 en 14.30 uur tegenover de achteringang van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg. „Voor deze actie hebben we alle Kamerleden en beide ministers uitgenodigd om aan hen als volksvertegenwoordiging en regering symbolisch, zichtbaar en hoorbaar, een lied aan te bieden”, aldus de organisatie.

Het lied genaamd ‘Dit Land’ is „een indringende boodschap van hoop dat wij als Nederlanders verbonden moeten blijven met elkaar, met de natuur en met ons mooie Nederland. ‘Dit Land’ is een oproep aan iedereen om stil te staan bij dat wat we aan het kwijtraken zijn voor onszelf en onze toekomstige generaties”, meldt Agractie.

Lees ook: Remkes: 500 tot 600 grootste uitstoters snel uitkopen enige oplossing

De gemeente Den Haag laat weten dat het protest van Agractie vooraf is aangemeld, en dat daarbij is afgesproken dat Agractie twee tractoren mag meenemen „als symbolische meningsuiting.”