Blije gezichten in Baexem: Taalschool is de Limburgse winnaar van een ANWB Verkeersplein

Blije gezichten bij de officiële opening van het ANWB Verkeersplein. © Vera Claessen

Baexem -

De Taalschool in Baexem is de Limburgse winnaar van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. De officiële opening vond afgelopen maandag plaats in het bijzijn van alle leerlingen en Lion Tan, ANWB bondsraadlid Limburg.

Rob van Deurzen

Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer. Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat: heel veel meters maken. Om kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig te laten oefenen met verschillende verkeerssituaties, heeft de ANWB een verkeersplein ontwikkeld. Hiermee kunnen zij op school onder begeleiding van hun leerkracht ervaring opdoen.

De Taalschool staat op het terrein van het AZC in Baexem en is speciaal voor asielzoekerskinderen. „Door de, verschillende, culturele achtergronden, heeft menig kind bij ons geen idee van veiligheid in het verkeer. Het verkeersplein is een mooi uitgangspunt voor onze verkeerseducatie”, vertelt Monique Vos coördinator bij de school. „We kunnen met het verkeersplein dagelijks aandacht besteden aan verkeer”.

De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een ANWB Verkeersplein. In totaal hebben bijna 300 scholen uit heel Nederland zich voor deze actie aangemeld en 100.000 mensen hun stem uitgebracht. Voor meer informatie over de ANWB Verkeerspleinen, kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal