Stikstofminister Van der Wal heeft spijt van onrust en zorgen bij boeren

 © ANP/HH

Stikstofminister Christianne van der Wal trekt het zich aan dat boeren „onrust en zorgen” hebben over de stikstofaanpak. „Ik besef hoe erg dat is en dat spijt mij ook.”

Redactie

Van der Wal hoopt dat het rapport van Johan Remkes bijdraagt aan „vervolgstappen” met de landbouwsector. Zij hoopt ook dat alle betrokken partijen werken aan „verbinding” en hen onwelgevallige maatregelen uit het rapport niet zullen uitvergroten.

Lees ook: Remkes: 500 tot 600 grootste uitstoters snel uitkopen enige oplossing

Het kabinet wil volgende week vrijdag een eerste inhoudelijke reactie geven op het rapport van Remkes. Daarin staat onder meer dat 2030 gehandhaafd moet blijven als jaar om de stikstofuitstoot te halveren. Wel moet er tussendoor de mogelijkheid zijn om op lokaal niveau doelen aan te passen. Verder vindt hij dat er meer perspectief voor de landbouw moet komen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal