Burgemeester Monique de Boer ontbijt met schoolkinderen: gezond en toch lekker

 © Gemeente Roerdalen

Vlodrop
Silke van Deelen

Er stonden woensdagochtend vooral gezonde dingen op tafel tijdens het Nationaal Burgemeestersontbijt in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg.

Speciaal voor de gasten die kwamen ontbijten: dit keer viel de eer te beurt aan de leerlingen van groep 8 van basisschool St. Martinus uit Vlodrop. Zij mochten zich ‘s ochtends op het gemeentehuis melden voor het zogeheten Burgemeestersontbijt, dat dit jaar voor het eerst losgekoppeld is van het Nationaal Schoolontbijt. Zo wordt nog een extra moment gecreëerd om het belang van een goede start van de dag bij kinderen onder de aandacht te brengen. Het initiatief heeft twee jaar stil gelegen vanwege de coronamaatregelen.

Het belang van een goed ontbijt staat overigens meer dan ooit op de agenda nu veel kinderen met lege magen op school verschijnen omdat hun ouders door de hoge inflatie en de uit de pan rijzende energieprijzen de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen. Veel gemeenten zetten daarom - ook al voor de energiecrisis - de Stichting Nationaal Jeugd Ontbijt in die wekelijks aan huis pakketjes bezorgt met gezonde ontbijtjes voor kinderen van minderbedeelden. Ook in Roerdalen gebeurt dat. De aanmelding voor het ontbijtpakket loopt via de basisscholen en het sociaal team in Roerdalen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal