Voorrondes van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap deze keer in Weert, Venray en Geleen

Wie wordt straks de opvolger van Helga Cornelissen als Limburgs Buuttekampioen? © Peter Schols

Sittard -

De Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten heeft de inschrijving geopend voor de voorrondes van het Groot Limburgs Buuttekampioenschap geopend. Deze vinden 14,15 en 16 november in Weert, Venray en Geleen plaats.

Ronald Colée

Buuttereedners die Helga Cornelissen uit Oostrum willen opvolgen als Groot Limburgs Buuttekampioen kunnen zich voor 3 november inschrijven voor een van de voorrondes die deze keer - bij voldoende deelname - in Weert (Munttheater), Venray (Schouwburg) en Geleen (Hanenhof) worden gehouden.

Inschrijven kan door een aanmeldformulier aan te vragen bij secretaris Paul Maassen van de LVKA via het mailadres maassen76@home.nl. De volgorde van optreden wordt bepaald door loting op donderdag 3 november om 21.30 uur in café De Harmoniezaal in Susteren.

Publiek dat deze voorrondes bij wil wonen, kan vanaf 7 november om elf uur ’s ochtends terecht op de websites van de genoemde theaters. Kaarten kosten op alle avonden 15 euro per stuk.

De finale van het Groot Limburgs Kampioenschap vindt - vanwege verbouwing van de Oranjerie in Roermond - deze keer plaats op vrijdag 20 januari 2023 in het Toon Hermans Theater in Sittard.

Voor meer informatie: www.lvka.nl