Vocaal Ensemble Silhouet Roermond houdt concert ter gelegenheid van 800 jaar Munsterkerk

 © Vocaal Ensemble Silhouet Roermond

Roermond
Silke van Deelen

Vocaal Ensemble Silhouet verzorgt op zaterdag 22 oktober een concert met vocale muziek in de Munsterkerk. Het betreft het uitgestelde concert ter gelegenheid van 800 jaar Munsterkerk in 2020.

Op het programma staan onder andere koorwerken van Anton Bruckner, Edward Bairstow, Paul Mealor, Olivier Messiaen, Daniel Elder, Hendrik Andriessen en Arvo Pärt. De koormuziek wordt afgewisseld met orgelmuziek van Olivier Messiaen en Frank Bridge. Ook klinken er twee solo-gezangen van Hildegard von Bingen. Organist Jo Louppen en vocaliste Poppeia Berden verlenen hun medewerking aan het concert, dat om 20.00 van start gaat.

De Munsterkerk ligt aan het Munsterplein in Roermond. Kaarten à 10 euro zijn in de voorverkoop te bestellen via miekeijdema@kpnmail.nl. De voorverkoop sluit op vrijdag 21 oktober om 12.00 uur. Aan de kassa kosten kaarten 12,50 euro.

Meer informatie via www.ve-silhouet.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal