Van de Zandschulp overmeesterd door Djokovic: ‘Beste speler van het moment’

 © ANP/HH

Astana -

Botic van de Zandschulp speelde naar eigen zeggen tegen een haast foutloze Novak Djokovic. De Nederlandse tennisser werd in Astana in de tweede ronde met 6-3 6-1 kansloos gelaten door de 21-voudig grandslamkampioen.

Redactie

„Mijn gevoel na afloop is dat ik tegen de beste speler van dit moment heb gespeeld. Ik denk dat hij maar één bal fout heeft geslagen in de hele wedstrijd”, zei Van de Zandschulp na zijn nederlaag tegen de Serviër, die deze zomer de beste was op Wimbledon. „Ik speelde een heel erg goede eerste set, maar ik speelde één mindere game, terwijl ik twee keer kansen had in zijn game. En ook mijn statistieken waren best redelijk als je kijkt naar bijvoorbeeld mijn service. En toch stond er 6-3 op het bord.”

Djokovic staat weliswaar ‘slechts’ op de zevende plek van de wereldranglijst, toch is hij volgens Van de Zandschulp de beste speler van dit moment. „Het voelde wel alsof hij in topvorm is, al heb ik nooit eerder tegen hem gespeeld. Maar ja, ik heb één gratis punt gekregen van hem”, aldus de 27-jarige Nederlander. „In elke bal zit wat. En hoe hij soms achter ballen zit en ze nog terug krijgt, is ongelooflijk en af en toe te bizar voor woorden. Dit was de pittigste loting als je kijkt naar in welke vorm iedereen is. Maar ja, dat hoort er af en toe bij.”

Na afloop zat een praatje met de voormalig nummer 1 van de wereld er niet meer in. „Ik heb hem niet echt meer gesproken. Je moet hier elke dag spelen, dus iedereen doet snel zijn ding en probeert zo snel mogelijk terug te gaan naar het hotel.”

Novak Djokovic. © ANP / EPA

Djokovic zei dat hij even tijd nodig had om het spel van Van de Zandschulp te ‘lezen’, omdat hij nog nooit tegen de Nederlander had gespeeld. „In de tweede set kwam ik wat beter door de ballen heen en liet ik hem wat meer werken. Ik weet dat als je hem de tijd geeft, hij een erg goede speler is. Dan kan hij schade aanrichten”, aldus de Serviër. „Al met al was het een solide optreden van me.”

Van de Zandschulp gaat zich nu voorbereiden op het indoortoernooi van Antwerpen, dat over anderhalve week begint. Daarna doet de nummer 34 van de wereld nog mee in Basel en aan het masterstoernooi van Parijs. Hij sluit het seizoen af met de Davis Cup Finals in Malaga.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal