Nederlander omgekomen door ongeval met boot bij Formentera

Beeld ter illustratie. © ANP

Een 49-jarige Nederlander is donderdag om het leven gekomen door een ongeval met een boot bij Formentera, dat deel uitmaakt van de Spaanse eilandengroep Balearen. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken na berichtgeving door Spaanse media.

Redactie

De radiozender Cadena SER meldde dat er nog vijf andere Nederlanders in de boot zaten. Ook zij liepen verwondingen op en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Een van hen raakte zwaargewond, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. De gezondheidsautoriteiten op de Balearen lieten weten dat de man geopereerd moet worden.

Het ongeluk had omstreeks 03.45 uur plaats. Volgens de krant Diario de Ibiza voeren de Nederlanders met een rubberboot op de rotsachtige kust bij het plaatsje Caló de s’Oli. De hulpdiensten waren snel ter plekke, maar pogingen om de 49-jarige Nederlander te reanimeren waren tevergeefs.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal