Ongeslagen AZ op de valreep langs Apollon Limassol

 © Pro Shots

AZ heeft zijn ongeslagen status dit seizoen intact gehouden met een zwaarbevochten zege op Apollon Limassol in de Conference League. De koploper van de eredivisie boekte in eigen huis een 3-2-overwinning op de nummer drie van Cyprus.

Redactie

Jens Odgaard, die terugkeerde in de basis van AZ, opende na een kwartier de score. Patrick Joosten, de Nederlandse middenvelder van Limassol, maakte snel gelijk, 1-1. Dani de Wit schoot AZ vanaf de stip weer op voorsprong, maar Euclides Cabral knalde even later de 2-2 binnen. Invaller Jesper Karlsson bezorgde AZ alsnog de zege met een rake kopbal in de slotfase.

De andere wedstrijd in de groep tussen Dnipro-1 en FC Vaduz eindigde in 2-2. AZ gaat met 9 punten uit drie duels aan de leiding, Dnipro-1 volgt met 4 punten. Limassol is hekkensluiter met 1 punt.

Volgende week reizen de Alkmaarders af naar Cyprus voor de uitwedstrijd tegen Limassol.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-10-06 Komt Dat Schot. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal