Gratis cursus verhalen vertellen aan kinderen in Museum Peel en Maas

 © ING Image.

Helden -

Museum Peel en Maas organiseert op de dinsdagen 18 oktober, 1 november, 8 november en 15 november van 9.30 uur tot 11.30 uur de vierdelige cursus ‘verhalen vertellen en educatieve rondleidingen geven aan kinderen’.

De cursus wordt verzorgd door verhalenverteller Frans van de Pas. Tijdens de trainingscyclus komen verschillende facetten van het rondleiden en verhalen vertellen aan bod. De cursisten krijgen zelfvertrouwen voor het spreken tegen groepen mensen, ze krijgen praktische hulpmiddelen en tips aangereikt voor het vertellen, presenteren en verzorgen van een rondleiding en om interesse en betrokkenheid op te wekken en te continueren bij het publiek.

Lesprogramma

Het lesprogramma is gekoppeld aan enkele nieuwe educatieve programma’s van het museum. De focus ligt op de thema’s middeleeuwen, Tweede Wereldoorlog en wonen en werken in de vorige eeuw. Na afloop van de cursus kunnen cursisten op oproepbasis bijdragen aan de educatieve programma’s van het museum.

Belangstellenden kunnen zich gratis aanmelden voor deze trainingen via info@museumpeelenmaas.nl. Er wordt dan een lesprogramma toegestuurd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal