Tesla begint productie elektrische vrachtwagen

De eerste Tesla Semi wordt in december aan PepsiCo geleverd. © Tesla

AUSTIN -

Tesla begint met de productie van zijn elektrische vrachtwagen Tesla Semi, heeft topman Elon Musk op Twitter bekendgemaakt.

ANP/BLOOMBERGBron: ANP

De eerste vrachtwagens moeten in december aan klanten geleverd worden. PepsiCo, de maker van onder meer Pepsi Cola en Lay’s chips, krijgt volgens Musk als eerste een elektrische vrachtwagen van Tesla overhandigd.

Tesla onthulde de elektrische vrachtwagen zo’n vijf jaar geleden, in november 2017. Toen was dat nog vrijwel een unicum, maar inmiddels heeft Tesla meer concurrentie, onder meer van Volvo.

In augustus had Musk al laten weten dat de vrachtwagens, die een bereik van ruim 800 kilometer hebben op een volle accu, dit jaar zouden worden geleverd. De Tesla-topman stelt echter vaker deadlines die niet gehaald worden.

PepsiCo heeft honderd Tesla Semi-vrachtwagens besteld. Dat bedrijf zei eerder al de eerste vijftien nog dit jaar in gebruik te gaan nemen. Supermarktconcern Walmart is een van de andere bedrijven die de vrachtwagen hebben besteld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal