Energiecoach aan huis bij oude, slecht geïsoleerdewoningen van minima in vier buurten in Weert

Oudere woningen in de wijk Fatima. © Google Streetview

Weert -

Weert wil bijna acht ton aan rijksgeld inzetten voor energiebesparende maatregelen in woningen in de wijken Biest, Groenewoud, Fatima en Boshoven.

Erwin Schmidt

De gemeente richt zich op deze buurten voor het bestrijden van energiearmoede, omdat uit cijfers blijkt dat hier relatief veel huishoudens een laag inkomen hebben. Ook staan hier veel oudere, slecht geïsoleerde woningen.

Met het project Warm Wonen Thuis wil de gemeente de rijksgelden inzetten om inwoners met een inkomen tot 130 procent van het sociale minimum te helpen hun woning beter te isoleren. Hiervoor komen energiecoaches en een klusbus aan huis. Er wordt advies gegeven en kleine maatregelen, zoals het aanbrengen van tochtstrips en ledverlichting, worden direct genomen.

Ook wordt bezien of een huishouden steun nodig heeft voor het vervangen oud witgoed. Die apparaten hebben vaak een hoog stroomverbruik.

Bedoeling is dat het project eind dit jaar van start gaat.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal