Bezoek aan EDAH-Museum in Helmond vanuit Steyl

 © Wikipedia

Panningen -

Leden van KBO Sint Rochus in Steyl bezoeken op woensdag 9 november het EDAH-Museum in Helmond. In de bus voor een bezoek aan het museum zijn nog enkele plaatsen vrij.

Edah staat voor de beginletter van de familienamen van de vier oprichters: Ebben, Dames, Aukes en Hettema. Deze uit Friesland afkomstige kruideniers vestigden zich begin twintigste eeuw in steden in Noord-Brabant en Limburg.

Er was in Tegelen ook een Edah gevestigd, op de hoek van de Grotestraat en de Gasthuisstraat. Het grootste gedeelte van het Edahconcern werd in 2006 verkocht. Het hoofdkantoor in Helmond ging in september 2007 dicht. In dezelfde maand sloten ook de laatste Edahfilialen.

Oude artikelen

Alleen het EDAH-Museum in Helmond is overgebleven, dat is opgericht door oud-directeur Thieu de Witen. Na de sluiting van de supermarkten hebben vrijwilligers oude artikelen en inventarissen van Edah verzameld en in een museum ondergebracht. In het museum zijn ook verwijzingen naar andere kruideniersformules en supermarktketens als Konmar, Basismarkt, Torro en VéGé te vinden.

De bus vertrekt om 12.45 uur bij het Schutterijmuseum, de voormalige St.Rochus kerk in Steyl. Vervolgens is er nog een tussenstop bij de Martinus kerk in Tegelen. Na een bezoek aan het museum wordt op weg naar huis een stop gemaakt voor een diner. Om circa 20.00 uur wordt de bus in Steyl terug verwacht.

De kosten voor dit uitstapje inclusief diner bedraagt 40 euro. Aanmelden kan door 40 euro over te maken op rekening NL82INGB0009591262 ten name van KBO Sint Rochus Steyl of stuur een e-mail naar penningmeester@kbosteyl.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal