‘Ondernemen, doe je samen’ thema Startersevent Limburg; diverse workshops voor beginnende zelfstandige ondernemers

 © ING Image.

Roggel -

Iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart kan binnenkort weer terecht op het Startersevent Limburg. Motto dit jaar is ‘Ondernemen, doe je samen’.

Na eerdere edities dit jaar in Maastricht en Sittard is het deze keer de beurt aan de gemeente Leudal om als gastgemeente op te treden, en wel op woensdag 19 oktober van 19.00 uur tot 22.30 uur in BusinessCentrum Leudal in Roggel.

Workshops

Tijdens het gratis toegankelijke evenement worden in twee rondes zes workshops van een uur aangeboden. Het gaat om de workshops ‘Starter en fiscus, fiscale zaken voor startende ondernemers’ door de Belastingdienst; ‘Op zoek naar opdrachten, acquisitie anno 2022’ door Buro Henck; ‘Start eigen bedrijf vanuit een WW-uitkering’ door UWV; ‘Een eigen bedrijf beginnen, de 10 stappen’ door KvK; ‘Juridische zaken voor starters; door DS Juridisch Advies; ‘Online communiceren kun je leren, social mediagebruik voor starters’ door Bureau Tint.

Grotere belangstelling

Ondanks de coronapandemie is er een steeds grotere belangstelling om te gaan ondernemen, met name als ZZP’er, merkt StartersCentrum Limburg. Ruim twaalfduizend starters registreerden zich in 2021 bij de KVK (Kamer van Koophandel).

Iedere deelnemer kan twee van de genoemde workshops volgen, per ronde één. Deelname aan het Starterevent Limburg is gratis, maar aanmelden is wel verplicht via www.starterscentrum.nl/startersevent-limburg. Daar is ook meer informatie te vinden over dit evenement.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal