Ongeregeldheden na derby Roda - VVV: fans thuisploeg gooien met stenen naar bussen uit-supporters

 © De Limburger

Kerkrade -

Na afloop van wedstrijd tussen Roda JC en VVV zijn er rondom het Parkstad Limburg Stadion ongeregeldheden geweest. Supporters van de thuisploeg bekogelden de bussen met VVV-fans, geeft een woordvoerder van de Venlose club aan.

Maikel Suilen

Zeker één ruit is gesneuveld, aldus de VVV-zegsman. „Er waren dertien bussen met fans van VVV in Kerkrade. Na de wedstrijd zijn de supporters daarin gestapt en vervolgens hebben ze redelijk lang moeten wachten totdat ze konden vertrekken. Toen de bussen wegreden stond er een groepje van zo’n dertig Roda-fans te wachten. Er is met stenen gegooid naar de bussen. Er is niemand gewond geraakt.”

Lees ook: Prachtgoal van Vente zet Roda JC op het spoor van prestige-winst tegen VVV

Fakkel

De verhoudingen tussen de twee supportersgroepen werden vorige week enigszins op scherp gezet, nadat een groep met enkele tientallen Roda-aanhangers de fans en selectie van VVV stond op te wachten voor het stadion. En tijdens de wedstrijd werd er vanuit het vak met VVV-fans een fakkel over het hek gegooid richting Roda-supporters.

Vanuit Roda JC en de politie was vrijdagavond na de wedstrijd niemand bereikbaar voor een reactie. Burgemeester Petra Dassen van Kerkrade gaf kort voor middernacht aan op dat moment nog over onvoldoende informatie te beschikken om een nadere toelichting te kunnen geven.

Lees ook: Roda-supporters wachten bussen spelers en fans VVV op bij stadion De Koel, incident zet derby onder spanning

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal