Sprinter Démare opnieuw de sterkste renner in Parijs-Tours

 © EPA

Wielrenner Arnaud Démare heeft voor het tweede jaar op rij de Franse eendagswedstrijd Parijs-Tours gewonnen. De sprinter van Groupama-FDJ was na 213,5 kilometer tussen Chartres en Tours de snelste in de massasprint. Démare bleef de Belg Edward Theuns en de Ier Sam Bennett voor.

Redactie

Het parcours van Parijs-Tours kreeg de afgelopen jaren enkele beklimmingen en gravelstroken erbij in de finale. Die konden niet verhinderen dat de wedstrijd in een massasprint eindigde. Daarvoor moest in de slotkilometers nog het viertal Olivier Le Gac, Kim Heiduk, Alex Kirsch en Jonas Abrahamsen worden teruggehaald. Daarop volgde een lange sprint, waarin Démare goed werd gebracht en het afmaakte.

Afscheid renners

Voor Niki Terpstra, Sebastian Langeveld en de Belgische voormalig wereldkampioen Philippe Gilbert was Parijs-Tours de laatste profwedstrijd uit hun carrière.

Gilbert eindigde in zijn laatste koers als 27e in dezelfde tijd als de winnaar. Langeveld kwam op ruim tien minuten als 91e binnen en sprak van een mooie koers om zijn carrière mee te beëindigen. Terpstra, die eerder ten val was gekomen, kwam als 128e over de streep en werd nadat hij was gefinisht opgewacht door zijn familie.

Démare won Parijs-Tours vorig jaar door zijn drie medevluchters te verslaan in de sprint. De Fransman eindigde eerder deze week al als tweede in Parijs-Bourges en in de Tour de Vendée. Het is zijn zevende zege van het seizoen.

Sprinter Dylan Groenewegen greep naast de zege in de Memorial Rik Steenbergen, ook bekend als de Kempen Classic. De sprinter van Team BikeExchange - Jayco eindigde na 174,7 kilometer tussen Beerse en Arendonk als derde. De Belg Tim Merlier van Alpecin-Deceuninck won voor de Brit Mark Cavendish.