Op de fiets de wereld rond: Ben en Linda trekken verder door Canada, ‘Genieten met een grote G’

 © Ben en Linda

Als we de Royal Alexandra Interprovinciale Brug naar Ottawa oversteken, komen we in de derde provincie van Canada: Ontario. Onze kleine Quebec-vlaggetjes laten we bij een bord van de Trans Canada Trail achter met een briefje. Klaar voor een nieuw avontuur.

Linda Reimersdahl en Ben van Baardwijk

Ottawa is een groene stad met veel parken en fietspaden. De Ottawa River Parkway leidt ons de stad uit, langs het meer en door de bossen. Het is groen en afwisselend. We genieten van de natuur. Veel eekhoorntjes steken het pad over. Merels met rode strepen op de veren en kardinalen vliegen voorbij.

Fietsen rond de wereld

Linda Reimersdahl en Ben van Baardwijk uit Maastricht vertrokken in juni 2020 voor een jarenlange fietstocht rond de wereld. Lees hier regelmatig hun reisblog.

Om Kingston te bereiken volgen we het Cataraqui-pad. De treinrails zijn omgebouwd tot fietspad. Daardoor is het één rechte weg. De route is echter veelzijdig: gravel-, bos- en graspaden door landbouwgebied, bossen, meren en moerassen. En dat allemaal autovrij. Genieten met een grote G!

Als we langs Lake Ontario fietsen, één van de vijf grote meren van Noord-Amerika, roept iemand: “Willen jullie bessen proeven?” Het is Zach van Berries by the Bay die op het punt staat de boerderijshop te sluiten.

Meer lezen en foto’s bekijken? Abonneer je hier op het fietsblog van Linda en Ben

We proeven voor het eerst saskatoon- en haskap-bessen en krijgen een kleine rondleiding op de bessenboerderij. Zach is pas begonnen met de verkoop van deze bessen. De verkoop gaat boven verwachting goed. De volgende dag helpen we een handje. Dat is leuk én lekker! We plukken, proeven, plukken, proeven een hele ochtend totdat de voorraad aangevuld is.

Grote stad

The Waterfront Trail leidt ons langs Lake Ontario en Lake Erie. We zien de skyline van Toronto opdoemen. Eenmaal aan de andere kant hebben we een nog mooier uitzicht op de wolkenkrabbers en de CN Toren. Stad en natuur aan het meer. De mooiste locatie van een stad die we tot nu toe gezien hebben.

Op een winderige dag passeren we enkele ‘strandjes’ aan het meer. De wind tovert Lake Ontario om tot een oceaan. Prachtig al die golven door de kracht van de natuur. Lake Erie staat in verbinding met Lake Ontario. Het water gaat over een steile klifformatie: de Niagara-helling.

Regenboog

We zijn onder de indruk van de Niagara-watervallen. Ze ogen niet erg hoog, maar ze zijn wel heel breed. We fietsen, wandelen en maken foto’s. We zouden uren naar deze watervallen kunnen kijken. Het is zo mooi! De zon in de waternevel maakt een regenboog, waardoor het allemaal nog specialer is. De verschillende kleuren van het water. Het punt waar al het water met enorme kracht naar beneden stort. De natuur op haar best.

We fietsen met veel plezier al meer dan 20.000 km tubeless. Hoewel het bij het vernieuwen van de velgtape veel tijd kost om de hard geworden sealervloeistof van de band te verwijderen, zijn we erg gesteld op onze Schwalbe tubeless-banden. Deze reparatie is peanuts vergeleken met alle dagen dat we tot nu toe hebben kunnen fietsen zonder ons zorgen te hoeven maken over lekke banden.

De banden zijn inmiddels weer op spanning om verder te fietsen door Canada.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal