Man (29) in Stein aangehouden voor straatroof in Meerssen

Man van horloge beroofd in Meerssen, twee verdachten gefilmd. © Politie Eenheid Limburg

Meerssen -

De politie heeft dinsdagochtend een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Stein aangehouden voor betrokkenheid bij de straatroof eind augustus in Meerssen.

Redactie

De aanhouding kon worden gedaan nadat de politie vorige week beelden van het tweetal had vrijgegeven. De politie is wel nog altijd op zoek naar een tweede man.

De diefstal vond plaats in de nacht van zaterdag 20 naar zondag 21 augustus, zo heeft de politie bekendgemaakt. De twee mannen kregen het slachtoffer eerder op de avond in het vizier op het station in Valkenburg. Ze zijn vervolgens in de trein meegereisd naar Meerssen om de man daar te beroven.

In Meerssen hebben ze het slachtoffer gevolgd over de Proost de Beaufortstraat in de richting van de Maastrichterweg. Een van de daders werkte de man naar de grond en heeft vervolgens de horloge van hem afgepakt. Na de diefstal stapten de twee verdachten weer op de trein richting Maastricht, om daar uit te stappen. Beide mannen zijn op videobeelden vastgelegd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal