Eeuwenoude paardenmarkt Lottum verhuist van dorpscentrum naar manege

De jaarlijkse handel in paarden en pony’s vindt voortaan buiten het dorp plaats. © organisatie Paardenmarkt Lottum

Lottum -

De Lottumse Paardenmarkt verhuist van het dorpscentrum naar de manege aan de Stokterweg.

Marcel van Lier

De paardenmarkt vindt van oudsher plaats op de eerste maandag na 10 november, de naamdag van Sint Martinus, en keert na twee jaar afwezigheid vanwege corona terug op de kalender. Voor het eerst vindt de handel in paarden en pony’s niet plaats op de markt in het dorpshart, maar in en om de manege. Op het buitenterrein is een braderie met zestig kraampjes.

De aanvoer van paarden en pony’s start maandag 14 november om 6.00 uur. Handelaren en vroege marktbezoekers kunnen gebruikmaken van een ontbijt. Net als vroeger in de cafés kan er gekaart worden in de kantine van de manege. Hiermee hoopt de organisatie dorpsbewoners weer bij deze oude traditie te betrekken.

Sinds vorig jaar is het niet meer mogelijk om paarden of pony’s zonder chip en paspoort aan te melden. Formulieren voor de aan- en afvoer van dieren staan op www.paardenmarktlottum.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal