Politie geeft bewakingsbeelden vrij om daders woningoverval Brunssum op te sporen

 © Track’88

Door bewakingsbeelden te publiceren hoopt de politie daders op het spoor te komen van een woningoverval vorig jaar in Brunssum, waarbij gedreigd werd de 77-jarige bewoonster van het huis de keel door te snijden.

Redactie

Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin beelden van twee verdachten werden getoond. Een derde verdachte werd eerder dit jaar al opgespoord: de politie maakte destijds bekend een 17-jarige jongen uit Panningen te hebben aangehouden.

In de uitzending werden nadere details over de overval naar buiten gebracht. Zo blijkt dat de drie vermoedelijke daders gewoon hebben aangebeld bij de woning aan de Servatiusstraat. De bejaarde vrouw deed de deur open omdat het vlak voor Halloween was, en ze dacht dat er mogelijk kinderen op de stoep zouden staan.

Ze werd meteen overmeesterd door het drietal, dat een vuurwapen en eens mes bij zich had. Ze draaiden direct de armen van de vrouw op haar rug en dreigden haar keel door te snijden als ze niet mee zou werken. Uiteindelijk zijn de mannen er volgende de politie met een groot geldbedrag vandoor gegaan.

Lees ook: Jongen (17) uit Panningen aangehouden voor woningoverval in Brunssum