Motorcoureur Victor Steeman overleden na crash in Portugal

De Nederlandse motorcoureur Victor Steeman is enkele dagen na zijn crash tijdens een race in Portugal overleden.

Redactie

De 22-jarige coureur van MTM Kawasaki lag sinds het ongeluk afgelopen zaterdagmiddag in kritieke toestand in een ziekenhuis in het Portugese Faro, waar hij dinsdag is overleden. Dat meldde WorldSBK, de organisator van het WK Superbike en de Supersport 300, de klasse waarin Steeman actief was.

Steeman was zaterdag betrokken bij een grote crash waarop de race onmiddellijk werd stilgelegd. De coureur werd meteen verzorgd langs de baan en daarna naar het ziekenhuis gebracht in Faro. Ondanks de inspanningen van de medische staf is Steeman bezweken aan zijn verwondingen, aldus WorldBSK. Hij had onder meer hoofdletsel opgelopen.

„Iets waar je altijd bang voor bent als ouder van een motorcoureur is nu gebeurd. Onze Victor kon zijn laatste race niet winnen. Ondanks het ondraaglijke verlies en verdriet, willen we met veel trots delen dat onze held door zijn heengaan in staat was om vijf andere mensen te redden door de donatie van zijn organen. We willen iedereen bedanken die met ons meegeleefd heeft in de afgelopen dagen, we zullen Victor enorm missen”, liet de familie in een verklaring weten.

Steeman maakte een sterk seizoen door in de FIM Supersport 300 en stond tweede in het kampioenschap. Hij won vier races en pakte drie keer poleposition. Organisatoren FIM en Dorna Group en het circuit Autodromo Internacional do Algarve betuigen hun medeleven met de familie van Steeman.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal